Profesii

Câştigul salarial mediu net a crescut în noiembrie 2010 cu 37 lei faţă de octombrie, la 1.377 lei

11.01.2011, 10:20 20

Câştigul salarial mediu nominal net a fost în luna noiembrie aanului trecut de 1.377 lei, în creştere cu 0,8% comparativ cuaceeaşi lună din 2009 şi cu 2,8% (37 lei) faţă de octombrie, celemai mari valori înregistrându-se în intermedieri financiare, iarcele mai mici în hoteluri şi restaurante, conform datelorInstitutului Naţional de Statistică (INS).

Veniturile cele mai mari au fost înregistrate în activităţile deintermedieri financiare - 3.380 lei şi de angajaţii din hoteluri şirestaurante de 804 lei.

Câştigul salarial mediu nominal brut a fost în perioadaanalizată de 1.900 lei, cu 2,9% mai mare decât în octombrie2010.

În noiembrie 2010, în majoritatea activităţilor din sectoruleconomic, nivelul câştigului salarial mediu net a fost în creşterefaţă de octombrie, ca urmare a acordării de premii ocazionale(inclusiv prime de vacanţă), plăţii sumelor din alte fonduri(inclusiv tichete de masă şi tichete cadou), dar şi realizărilor deproducţie ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte), arevenirilor din concedii fără plată ori din şomaj tehnic, adisponibilizărilor de personal cu salarii mici.

Astfel, în alte activităţi extractive s-au înregistrat creştericu 12,3%, iar în fabricarea echipamentelor electrice,calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice, colectareaşi epurarea apelor uzate, silvicultură şi exploatare forestieră(inclusiv pescuit şi acvacultură), captarea, tratarea şidistribuţia apei, activităţi de servicii anexe extracţiei între 6%şi 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO