Profesii

Adio birouri clasice: Cum arată cele mai noi spaţii de co-working şi cât costă să le închiriezi

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.07.2018, 14:10 1046

Gabriel Rusu şi Dan Stepa, doi antreprenori din Sighetu Marmaţiei, au investit 200.000 de euro într-un spaţiu de co-working în Cluj-Napoca. Clădirea Silicon Forest a fost inaugurată pe 2 iulie.

„Până acum am investit 250.000 de euro. Am lucrat cu un arhitect din Statele Unite şi cu artişti locali în amenajare, proces care a durat patru luni”, spune Gabriel Rusu, unul dintre parteneri.

În această afacere, cei doi primesc finanţare de la două companii americane, care au decis să investească într-un spaţiu de acest tip, popular mai ales în Statele Unite, dar şi în alte ţări. Intenţia lor este să creeze o reţea la nivel naţional şi o comunitate extinsă.

Cei doi parteneri estimează că imobilul va fi ocupat integral până în noiembrie. Capacitatea totală este de 170 de locuri, iar tariful este de 160 de euro lunar pe persoană. În viitor, clădirea urmează să fie deschisă 24 de ore din 24.

„Până acum, toate companiile care au închiriat spaţii sunt din domeniul IT, dar vrem să atragem şi firme din alte domenii, precum avocatură, resurse umane, contabilitate, pentru ca angajaţii să poată apela unii la alţii şi să se ajute, când au nevoie. Există şi oameni din Bucureşti care se relochează în Bucureşti şi vin aici.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO