Profesii

Cât costă să-ţi trimiţi contabilul la un curs pentru accesarea fondurilor europene

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Corina Mirea

13.07.2015, 00:04 2839

Antreprenorii care vor să acceseze fonduri europene pentru a-şi deschide un business sau pentru a-l dezvolta pe cel existent, dar nu au cunoştinţe de contabilitate şi nici nu vor să  externalizeze îşi pot trimite contabilii interni la cursuri special concepute pentru proiectele cu fonduri europene.

Pentru acest lucru însă, ei trebuie să scoată din buzunar sau din fondul companiei 1.550 de lei pentru două zile de curs, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul furnizorului de cursuri de calificare Avangarde Business Academy.

Studiile de contabilitate a proiectelor europene sunt structurate pe două moduri de acumulare a informaţiilor de specialitate: 70% prin aplicaţii practice, iar restul prin teorie.

În cadrul cursului, contabilii vor trece în revistă cheltuielile eligibile pentru un proiect european, modul de inventariere a activelor dobândite din fonduri externe nerambursabile, regulile de acordare, solicitare, utilizare şi înregistrare a prefinanţării, regimul TVA sau cazuri practice şi studii de caz. La finalul cursului, participanţii au posibilitatea de a susţine examenul ANC (Autoritatea Naţională pentru Calificări) şi de a obţine certificatul de contabil eliberat de CNFPA/ANC, prin Ministerul Muncii. Certificatul este recunoscut atât la nivel naţional, cât şi în Uniunea Europeană.

Examenul final va consta într-un text grilă şi o probă practică, la care cursanţii vor prezenta un proiect personal.

În taxa de 1.550 de lei a cursului sunt incluse suportul de curs şi de consultanţă (în cazul în care contabilul este deja implicat în proiecte cu fonduri europene).

Pentru a-şi înscrie la cursul de contabil angajaţii, antreprenorii trebuie să depună un dosar care să conţină o cerere de înscriere, o copie după diploma de studii superioare a acestora, o copie după cartea de identitate, o copie după certificatul de căsătorie şi una după certificatul de naştere.

Pentru un curs de contabil, fără componenta de accesare a fondurilor europene, taxele sunt mai mici, de 1.150 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO