Profesii

Cât de mult contează un MBA pentru un antreprenor

Cât de mult contează un MBA pentru un antreprenor

Autor: Gabriel Razi

02.05.2012, 00:02 1258

Douăzeci din cei peste 200 de ab­sol­­venţi de anul trecut ai progra­me­lor de MBA locale au făcut pasul spre an­tre­prenoriat, arată datele cen­tra­lizate ale Top MBA. O bună parte din ab­solvenţii de MBA şi-au deschis afa­ceri online, în publicitate, retail sau servicii.

Pasul făcut de o parte din executivii de multinaţională către antreprenoriat după finalizarea cursurilor de MBA nu este surprinzător în condiţiile în care o bună parte din cele 14 programe de MBA şi EMBA disponibile pe piaţa lo­cală au şi module de antre­pre­­­no­riat. Unul dintre programele de MBA ce pun accentul pe anteprenoriat este cel organizat de Maastricht School of Management Romania . Aici Marius Ghenea, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori ro­­mâni din domeniul IT, este şi profesor.

"La grupa actuală de MBA 80% sunt antreprenori", a spus Dora Surugiu, ma­­na­ging director al programului de MBA al Maastricht School of Management Romania, cu ocazia semi­na­rului Club Top MBA 2012 organizat recent de ZF.

Reprezentanţii şcolilor de afaceri admit însă că un MBA nu este un ele­ment determinant al succesului unei afa­ceri începute de la zero în condiţiile în care cursurile se concentrează pe ad­mi­nis­trarea unui business şi nu pe crearea lui.

Unul dintre absolvenţii de MBA de anul trecut care a făcut pasul în lumea an­­treprenorilor este Alex Printz, 35 de ani, un middle manager din cadrul BCR, care în prezent are un business în pu­blicitate ispirat de o experienţă în Asia.

Citiţi în suplimentul Top MBA 2012 despre afacerile de la zero începute de manageri după finalizarea cursurilor de MBA. Suplimentul îl puteţi cumpăra de pe www.zf.ro/anuare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO