Profesii

Cât îi va plăti Ţiriac Simonei Halep după câştigarea turneului de la Madrid

Cât îi va plăti Ţiriac Simonei Halep după...

Autor: Ştefan Stan

12.05.2017, 17:40 35955

UPDATE: Simona Halep a câştigat turneul de la Madrid cu scorul de 7-5, 6-7, 6-2  în faţa franţuzoaicei Kristina Mladenovic. 


Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat, vineri, în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid.

Premiile totale din cadrul turneului sunt în valoare de 5 milioane de euro. În cazul în care Simona Halep va câştiga, ea va primi 1.043.680 de euro şi 1.000 de puncte WTA. Totuşi, simpla prezenţă a Simonei în Finala turnelui îi asigură un cec de 511.740 de euro

Halep a învins-o, în semifinale, scor 6-2, 6-3, pe sportiva letonă Anastasija Sevastova, ocupanta poziţiei a 22-a în ierarhia mondială, într-o oră şi 15 minute de joc.

Ion Ţiriac se află în centrul atenţiei în presa din Spania, după startul turneului de la Madrid, pe care îl patronează. Jurnaliştii spanioli susţin că fostul tenismen vrea să transforme competiţia din capitala Spaniei într-una de Grand Slam.

"Ambiţia magnatului român este să facă din turneul de la Madrid unul de Grand Slam", notează publicaţia spaniolă BolsaMania, care i-a făcut portretul omului de afaceri, sub titlul "Ion Ţiriac, regele Transilvaniei care controlează turneul de la Madrid".

"Omul cu ochelari negri şi mustaţă proeminentă s-a născut la doar 40 de kilometri distanţă de Castelul lui Dracula. A strâns o avere după ce s-a retras, ocupând locul 1.694 în topul celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 1,7 miliarde de euro", mai notează sursa amintită.

Jurnaliştii spanioli menţionează că turneul de la Madrid aduce oraşului un profit de aproape 100 de milioane de euro, iar Ţiriaccâştigă 20 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO