Profesii

Cât mai contează facultatea absolvită pentru angajatorii care fac recrutări?

Cât mai contează facultatea absolvită pentru angajatorii care fac recrutări?

Foto: Shutterstock

Autor: Corina Mirea

05.04.2012, 15:37 8271

Doar unu din cinci angajatori consideră că diploma universitară reprezintă criteriul de bază în procesul de selecţie al potenţialilor candidaţi, în timp ce majroitatea (56%) dintre aceştia vor ca viitorii angajaţi să desfăşoare şi alte activităţi în afara serviciului, potrivit unui studiu efectuat de firma de retail Aldi, efectuat pe un eşantion de 2.000 de manageri. Pentru aceştia, calificarea obţinută în timpul facultăţii nu mai reprezintă un element atât de important pe cât era acum mai bine de zece ani, scrie www.management-issues.com.

Astfel, 12% dintre manageri au afirmat faptul că prima impresie este decisivă în alegerea viitorilor angajaţi. În acest sens, o strângere de mână fermă la interviul de angajare indică încredere, acesta fiind atributul cel mai des întâlnit în recomandările pentru potenţialii candidaţi, în timp ce 30% dintre repondenţi pun accentul pe aspectul fizic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO