Profesii

Cătălin Dumitru a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al Rompetrol Rafinare

Cătălin Dumitru a fost numit preşedinte al Consiliului...

Autor: Corina Zamfir

10.02.2017, 19:21 784

Cătălin Dumitru a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al Rompetrol Rafinare (Rafinăria Petromidia) după ce Zhangulov a renunţat la mandat pentru a prelua funcţia de prim-vişepreşedinte vânzări şi marketing în cadrul KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze a statului Kazakstan, cea care deţine Grupul Rompetrol.

De asemenea Alexey Gulovin a fost numit membru în Consiliul de Administraţie al Rompetrol Rafinare, el fiind şi din noiembrie 2006 vicepreşedinte pe dezvoltare corporativă şi strategie al Grupului KMG Internaţional, divizia extenră a KazMunayGas.

Cătălin Dumitru este românul cu cea mai înaltă poziţie în grupul KazMunayGas.

Absolvent de ASE, Cătălin Dumitru lucrează la Rompetrol din 2002, iar din 2008 a preluat poziţia de director general (CEO) al Dyneff Group din Franţa, companie achiziţionată de Dinu Patriciu, cel care a creat întregul grup Rompetrol după anul 2000 şi pe care l-a vândut apoi Grupului KazMunayGas.

Rompetrol Rafinare este listată la Bursa de Valori Bucureşti, având o valoare de piaţă de 2,452 miliarde de lei (550 milioane euro). Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 44,6% din Rompetrol Rafinare în urma unei controversate conversii a unor datorii de 600 de milioane de dolari în acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO