Profesii

Ce beneficii au mai primit angajaţii anul acesta: Mai puţine tichete de masă şi cafele, dar mai multe prime de Paşti şi teambuilding

Ce beneficii au mai primit angajaţii anul acesta: Mai puţine tichete de masă şi cafele, dar mai multe prime de Paşti şi teambuilding

Ce beneficii au mai primit angajaţii anul acesta: Mai puţine tichete de masă şi cafele, dar mai multe prime de Paşti şi teambuilding

Autor: Adelina Mihai

03.10.2011, 00:03 1021

"Anul acesta ne-am propus să introducem două beneficii su­pli­mentare pentru angajaţi: unul a fost flexibilizarea în alegerea planului medical (până acum nu aveam contract decât cu o singură clinică privată) şi îmbunătăţirea acestuia prin introducerea unei asigurări pentru spitalizare. Tot anul acesta vrem să introducem un serviciu de catering", a spus Delia Blăjan, directorul de resurse umane al Adobe România, subsidiara locală a celui mai mare producător de aplicaţii de design grafic din lume, care are peste 230 de angajaţi. Printre beneficiile oferite de companie angajaţilor se mai află tichetele de masă, bonurile-cadou oferite de Paşti, decontul în cuantum de 500 de lei pentru activităţile sportive (inclusiv masaj), băuturile răcoritoare şi cafea. Compania a făcut şi creşteri salariale de două cifre anul acesta şi oferă posibilitatea angajaţilor de a cumpăra acţiuni în companie la angajare.

"În prezent, suntem în proces de evaluare a angajaţilor, iar pentru anul viitor vrem să îmbunătăţim pachetele de beneficii", a mai spus Blăjan, care se ocupă de implementarea politi­cilor de resurse umane în cadrul unei companii unde media de vârstă a angajaţilor este de aproximativ 28 de ani.

Salariile angajaţilor din companiile private au crescut cu 5,1% anul acesta, deşi angajatorii estimau la începutul anului că vor efectua majorări salariale în cuantum de 6,8%, potrivit studiului PwC.

Peste jumătate dintre angajatorii participanţi la studiul PwC spun că acordă prime de Paşte şi de Crăciun şi abonamente la clinici private, iar cele mai "la modă" avantaje oferite angajaţilor sunt posibilitatea cumpărării de acţiuni în cadrul companiei la tarife preferenţiale.

Printre beneficiile şi alte avantaje acordate angajaţilor producătorului de semiconductori Freescale Semiconductor se află activităţile de teambuilding, serviciile medicale oferite de o clinică privată, un sistem de bonusare în funcţie de merit şi un sistem de bonusare în funcţie de performanţa companiei, asigurările de viaţă şi subvenţionarea unei părţi din abonamentul la activităţile sportive.

"Începând cu anul viitor, ne gândim la oferirea unor metode avantajoase prin care angajaţii să poată obţine acţiuni ale companiei la Bursă", a spus Adrian Lupulescu, care coor­donează acti­vităţile de resurse umane pentru un efectiv de peste 1.000 de angajaţi din poziţia de Eastern Europe HR Manager al producă­to­rului de semiconductori Freescale Semiconductor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO