Profesii

Ce criteriu trebuie să îndeplinească românii care vor să se angajeze la Decathlon

 Ce criteriu trebuie să îndeplinească românii care vor să se angajeze la Decathlon
30.06.2012, 00:05 6234

În domeniul în care activează retailerul de produse sportive De­cath­lon scăderile nu vin din evoluţia eco­no­mi­ei, ci din modul în care este administrat busi­nes­sul. "Dacă eram un lanţ care vindea doar pro­duse scumpe, eram vulnerabili. Noi însă avem un portofoliu foarte variat de produse, ale căror preţuri variază la fel de mult. Acesta este un model de business care ar trebui să funcţioneze indiferent de evoluţia economiei", consideră Eric Mazillier, noul şef al Decathlon.

Francezul afirmă însă că este posibil ca după inaugurarea magazinului din Craiova, Decathlon să nu se oprească cu deschiderile de noi magazine în 2012. Totul depinde însă de oportunităţile care apar în piaţă.

"Limita este dată de companie, nu de potenţialul pieţei. Pentru a ne extinde trebuie să găsim oameni buni pentru că echipa este cheia acestui business. Nu e uşor să găsim angajaţi buni, însă până acum am reuşit". Mazillier spune că aceştia trebuie să practice sport. În ceea ce priveşte sistemul educaţional, el afirmă că este eficient şi nu reprezintă o piedică în procesul de recrutare.

Citiţi întregul interviu cu Eric Mazillier pe ZF Corporate, serviciul de ştiri cu plată al ZiaruluI Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO