Profesii

Ce poţi să faci când te fură angajaţii

Ce poţi să faci când te fură angajaţii

Autor: Ana Raduta

25.04.2012, 12:12 2852

Angajatul ideal, cel ce are mereu o soluţie pentru problemele din companie şi a cărui cartelă de pontaj bate toate recordurile de anduranţă fizică, are o contrapondere temută de toţi angajatorii. Nu este vorba de cei care întârzie la birou sau nu respectă termenele limită, ci de cei ce comit fraude. Deşi riscul ar putea fi minimizat prin poliţe specifice de asigurare, numărul companiilor din România care se protejează de potenţiale fraude ale angajaţilor este încă foarte mic.

În 2008, un tânăr care conducea o agenţie Bancpost din Capitală a încercat să se sinucidă. Nu suferea din dragoste, nu avea probleme de sănătate, nici vreo depresie care să ascundă traume vechi. Fusese "doar" prins că fraudase banca pentru care lucra cu 100.000 de euro, furaţi chiar din seiful băncii. Conştient de gravitatea faptei, a decis că soluţia rezidă în sinucidere. Din fericire pentru el, a fost o tentativă eşuată, la fel ca şi cea de a frauda banca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO