ZF 24

Ce salarii oferă companiile care mai fac angajări. Un tânăr câştigă 400 de euro în telecom, iar un bancher „senior“ primeşte peste 3.000 de euro net pe lună

Autor: Adelina Mihai

08.07.2014, 13:02 10527
Un angajat fără experienţă care îşi începe cariera într-un centru de servicii de externa­lizare primeşte 250 de euro net pe lună, pe când un tânăr care are câteva competenţe specifice dezvoltate poate câştiga 400 de euro net pe lună pentru o poziţie de entry-level în domeniul telecomunicaţiilor, potrivit unor informaţii centralizate de firma de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară APT.
 
Serviciile de externalizare de tip BPO (business process outsourcing), IT-ul, teleco­municaţiile şi sectorul bancar sunt domeniile în care se fac în prezent angajări, iar salariile pe care le oferă s-au menţinut la acelaşi nivel sau poate au crescut faţă de anii anteriori pentru poziţiile-cheie. Iar angajări noi se vor face în următoarea perioadă în aceste domenii, unde se caută candidaţi cu calificări înalte, având în vedere că statul a acordat ajutoare de stat în valoare de 134 de milioane de euro pentru ca firmele să creeze 6.000 de locuri de muncă. Printre companiile care vor face angajări ca urmare a acestor contracte cu statul se numără Endava, IBM, Orange, SCC Services, Dell International Service, Microsoft, DB Global Technology, Luxoft, Pentalog, Ness Atos IT Solutions and Services, Accesa IT Systems, Vodafone, Teamnet sau  Emag.
 
Cele mai mari salarii se acordă pentru poziţiile de top management, unde pachetele pornesc de la 4.500 de euro net pe lună (în telecomunicaţii) sau chiar de la 6.000 de euro net pe lună (în sectorul bancar).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO