Profesii

Ce salariu are o croitoreasă din România care lucrează pentru H&M

Ce salariu are o croitoreasă din România care lucrează...

Autor: Cristina Roşca

05.02.2015, 17:55 15876
Fabricile româneşti care lucrează direct cu H&M plătesc salarii care pornesc de la minimul pe economie şi ajung la peste 2.200 de lei brut, în cazul furnizorilor mari cu peste 800-1.000 de salariaţi.
 
Micii producători continuă să facă doar lohn. Acest lucru se reflectă însă şi în salariile angajaţilor. Astfel, spre exemplu compania Vidalex Prod din Buzău are circa 40 de angajaţi care aveau la jumătatea anu­lui trecut un salariu mediu brut de 1.059 de lei, respectiv 783 de lei net, puţin peste mi­nimul pe economie, potrivit datelor publice.
 
La polul opus, salariul mediu în cadrul companiei Romaniţa din Caracal este aproape dublu, respectiv 2.081 de lei, potrivit datelor publice. Compania are peste 1.000 de salariaţi. Situaţia este similară şi în cazul Pandora Prod, cu un număr similar de angajaţi. Producătorul de textile Pandora Prod din Vrancea, care are o istorie de aproape două decenii, a reuşit să îşi majoreze businessul în criză de 2,5 ori după ce a decis să renunţe la lohn şi la clienţii mass-market şi să se orienteze către retailerii de lux pentru care face produse integrate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO