Profesii

Ce salariu câştigă un avocat în România. ”Cerul este limita”

Autor: Ştefan Stan

21.03.2016, 14:56 56116

Pe lângă performanţa personală, pentru determinarea pachetului de compensaţii al unui avocat contează şi rezulatele şi capacitatea lui de a aduce clientelă. Dacă tu eşti avocat şi aduci clientul, poţi să aduci mai mult din nota de plată, a declarat Radu Ionescu, partener fondator al Casei de Avocatură Ionescu şi Sava, în cadrul emisiunii de business ZF Live. 

Un avocat senior fără să fie partener poate câştiga între 2.000 şi 10.000 de euro, dacă aduce clientelă proprie, dacă poate să gestioneze cazurile. În general un pachet compensator rezonabil este între 2.000 şi 5.000, pentru un avocat care nu este partener. Un partener poate câştiga oricât, ”cerul este limita”. Sunt firme care au mulţi parteneri, unde se împarte la mai mulţi, a mai spus el. 

”Noi avem 21 de avocaţi.  Targetul pentru acest an este de 25 de avocaţi. Este posibil să mai extindem echipa. Un avocat care nu este senior şi nu este partener poate să câştige între 500 de euro şi 5.000 de euro”, a declarat Ionescu. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO