Profesii

Ce salariu câştigă un trader din piaţa agrobusiness

Ce salariu câştigă un trader din piaţa agrobusiness

Autor: Adelina Mihai

13.08.2014, 19:00 2652
Un trader de pe piaţa de agrobusiness, cu o experienţă de sub 3 ani, câştigă de la 600 de euro, însă salariile pot urca până la 1.400 de euro, pentru traderii cu experienţă de peste 6 ani. 
 
„Pentru angajaţii din vânzări (traderi/ ingineri agronomi responsabili vânzări), salariile fixe variază în funcţie de experienţa relevantă în domeniu. Pentru cei cu până în 3 ani de experienţă, media salariului net este în jur de 600 euro, urcând până la 1.400 euro net pentru cei cu peste 6 ani experienţă în domeniu. La acestea se adaugă partea variabilă - comisionul- care poate dubla venitul fix“, a explicat Alina Negrea, senior HR Consultant în cadrul Adecco România.
 
Ea spune că o bună parte a cererilor de angajare au venit din partea comercianţilor de materii prime agricole, care au creat noi poziţii în organigramele lor.
 
Marii jucători din agrobusiness sunt un adevărat pol pentru atragerea forţei de muncă în această industrie având în vedere că aceste companii sunt şi cele mai mari, dar şi cei mai mari reprezentanţi ai capitalului străin într-o piaţă în care baza este formată din mici afaceri antreprenoriale.
 
Comercianţii de cereale, rapiţă sau floarea-soarelui au simţit potenţialul de creştere al agriculturii româneşti astfel că în ultimii ani şi-au extins expunerea pe România, fie prin deschiderea de noi linii de business precum Cargill sau prin investiţii masive în infrastructură, aşa cum au decis să facă americanii de la ADM.
 
Recruiterii spun că o parte dintre marile companii de achiziţii şi prelucrare de produse agricole lucrează şi cu vânzători care nu au statut de angajat, ci de persoane fizice autorizate, ceea ce înseamnă că sunt plătiţi la comision din vânzări.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO