Profesii

Cei mai fideli angajaţi: INS are salariaţi cu vechime de 30 sau aproape 60 de ani în instituţie

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Corina Mirea

13.07.2015, 00:03 391

În ultimii 25 de ani, Institutul Naţional de Statistică (INS) a trecut prin numeroase schimbări, în principal pentru a menţine pasul cu evoluţia tehnologică, aceasta fiind în continuare prioritatea numărul unu pentru conducerea instituţiei.

Un lucru a rămas stabil însă în tot acest timp – efectivele de personal, unii dintre angajaţii INS fiind pe ştatele de plată ale acestuia de 30 sau chiar aproape 60 de ani, potrivit lui Tudorel Andrei, preşedintele instituţiei. În prezent, INS are 1.800 de angajaţi.

„Ultimii 25 de ani au fost stabili din punctul de vedere al resurselor umane. Angajaţii INS au rămas în cea mai mare parte alături de instituţie şi sunt oameni care lucrează de o viaţă în cadrul acesteia“, a spus Tudorel Andrei în cadrul unui eveniment de aniversare a 156 de ani de la înfiinţarea INS. El a şi premiat mai mulţi angajaţi şi colaboratori cu „vechime“ ai instituţiei care „contorizează“ dinamica României atât la nivel demografic, dar şi la nivel economic, social sau teritorial.

Printre angajaţii din cadrul INS care au fost premiaţi pentru activitate se numără Doina Badea, care lucrează de 30 de ani pentru instituţie (coordonează elaborarea anuarelor statistice şi este supranumită „mama statisticii“ din România), Ştefan Truică, şef al direcţiei de statistică economică (are 39 de ani de vechime în cadrul INS) sau Ilie Dumitrescu, director de cabinet care lucrează de 58 de ani în instituţie, fiind angajatul cu cea mai mare vechime al INS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO