Profesii

Cel mai cunoscut programator avertizează: Cybercrime-ul este foarte profitabil. A devenit posibil, uşor şi lipsit de risc

Cel mai cunoscut programator avertizează: Cybercrime-ul...

Autor: Alexandra Marcu

04.10.2015, 12:04 966

Costin Raiu, cel mai cunoscut programator din România, lucrează în prezent la Kaspersky, o companie de software care produce programe de securitate.

“Cybercrime-ul este foarte profitabil. A devenit posibil, uşor şi lipsit de risc. Este lipsit de risc pentru că este mai greu să fii prins în spaţiul cibernetic, un infractor poate redirecţiona traficul din mai multe puncte, se poate ascunde în spatele IP-urilor”, a spus Costin Raiu de la Kaspersky.

Fiecare fabrică, instituţie, centru de comandă sau chiar orice alt punct au computere conectate la internet, deci pot fi atacate, scrie Business Magazin.

“Există potenţial pentru un război cybernetic, dar încă nu putem vorbi de unul acum. Cine ar fi capabil să producă asemenea arme? Armele se dezvoltă în luni şi ani de zile şi au nevoie de investiţii de milioane de dolari. Spre deosebire de armele tradiţionale, care pot fi utilizate chiar şi după mulţi ani de la producere, cele cibernetice îşi pierd eficacitatea. Se pot utiliza cam 5 ani de când au fost dezvoltate deoarece se schimbă sistemele de operare, se repară vulnerabilităţi, se schimbă staţiile de lucru”, a declarat Raiu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO