Profesii

Cel mai mare angajator privat. Grupul Continental a ajuns la afaceri de peste 3 mld. euro în România

Cel mai mare angajator privat. Grupul Continental a ajuns...

Autor: Bogdan Alecu

14.03.2018, 00:07 3131

Noile centre de cercetare şi dezvoltare alături de producţia de componente electronice ale Continental din Timişoara şi Sibiu, alături de cel din Braşov, a dus grupul german la afaceri de peste 3 miliarde de euro anul trecut, devenind primul producător de subansambluri care depăşeşte acest prag vreodată în România.

Mai mult, grupul a ajuns deja la aproape 20.000 de angajaţi, dintre care 5.700 sunt ingineri şi specialişti IT&C, adică salariaţi foarte bine plătiţi care aduc o valoare adău­gată foarte mare, spre deosebire de producătorii de cablaje care promovează investiţii mari, dar care îşi plătesc angajaţii cu minimul pe economie, sau salarii apropiate de acesta.

„În 2017, am angajat 1.500 de colegi noi. În 2018 inten­ţio­năm să creştem echipa cu peste 1.000 de persoane, în lo­curi de muncă precum software şi IT & C, inginerie elec­trică şi mecanică, inginerie de proces, operatori în aria de producţie. Vizăm viitori colegi cu un nivel de expe­rien­ţă ce por­neşte de la tineri profesionişti la persoane cu un nivel me­diu de experienţă şi până la experţi“, a declarat Anica Stoica, directorul de resurse umane al Continental în România. Continental produce la Timişoara senzori şi unităţi de control pentru BMW Seria 7, cea mai avansată din punct de vedere tehnologic limuzină din lume, dar şi pentru Porsche Panamera sau chiar celebrul SUV Bentley Bentayga, care ajunge la peste 300.000 de euro.

Concernul a făcut investiţii de peste 175 de milioane de euro în 2017 în locaţiile sale din România. Compania a investit în infrastructură, echipamente şi în tehnologii de ultimă generaţie pentru centrele sale de cercetare şi dezvoltare, precum şi pentru unităţile de producţie.

„Continental creşte continuu şi dezvoltă tehnologii care sunt în tendinţele pieţei. Acest fapt va ajuta compania să continue creşterea şi în 2018. Echipa din România contribuie la stabilirea de soluţii inovatoare pentru smart cities. Inginerii din România lucrează într-un sector în continuă mişcare, suntem în conexiune cu clienţii noştri şi creştem împreună. Prin intermediul software-ului şi a noilor tendinţe şi metode precum digitalizarea, cloud, big data, inteligenţă artificială, compania creează produse vii, personalizabile şi adaptabile nevoilor întregii industrii“, a spus Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO