Profesii

Cel mai mare proces de recrutare lansat de Renault în România. Compania caută 300 de specialişti în inginerie şi servicii

Cel mai mare proces de recrutare lansat de Renault în...

Autor: Cristina Bellu

20.10.2017, 16:27 2544

Grupul Renault, care a raportat cumulat un business de 5,1 miliarde de euro anul trecut, recrutează 300 de specialişti pentru activităţile de cercetare-dezvoltare (R&D), servicii de business, fabricaţie, achiziţii, calitate şi financiar.

“Căutăm candidaţi care sunt pasionaţi de maşini, ingineri care să lucreze în industria auto pe activitatea de research and development, supply chain, în logistică, în echipele de cumpărări şi în manufacturing.”, a spus pentru ZF Stoica Irina, Staffing Manager Group Renault România, prezentă în cadrul târgului de carierăAngajatori de Top, care se desfăşoară în Capitală în perioada 20-21 octombrie.

Potrivit acesteia, compania a angajat peste 500 de ingineri de la începutul anului până la finalul lui septembrie , iar pentru anul viitor planurile Renault sunt tot la fel de ambiţioase.

La rândul său, Pascal Candau, director al centrului de inginerie, Renault Technologie Roumanie afirmă că Renault continuă să recruteze şi să-şi îmbogăţească echipele atât în România cât şi pe pieţele unde sunt comercializate vehiculele Logan, Sandero şi Dacia, astfel că 30% din cei 1.800 de stagiari ai programului „Drive your Future”, care au ales să cunoască, din perspectivă practică, Groupe Renault România, le-au devenit astăzi colegi.

„Programul Drive your Future are drept obiectiv identificarea timpurie a tinerelor talente, inserţia lor profesională şi susţinerea, în parteneriat public-privat, a sistemului de educaţie din România”, explică Candau.

Pentru activitatea de R&D, compania oferă oportunităţi de dezvoltare adresate inginerilor auto, cu profil educaţional tehnic. Candidaţii trebuie să aibă experienţă în concepţie şi dezvoltare proiecte în domeniul mecanică, elctrică/electronică, caroserie vehicul şi echipamente design. În plus, aceştia trebuie să fie utilizatori de aplicaţii informatice specifice industriei auto (CATIA, MATLAB, SIMULIK).

Renault Servicii România îşi consolidează echipele în activităţile de supply chain, post-vânzare şi studii de piaţă. Sunt căutaţi candidaţi cu experienţă în aceste domenii, care să fie în egală măsură şi buni utilizatori ai aplicaţiilor informatice, să aibă cunoştinţe de gestionare şi dezvoltare baze de date.

Pentru activitatea de fabricaţie vehicule (platforma industrială de la Mioveni) compania caută specialişti cu profil tehnic, experienţă în automatizare şi audit performanţă industrială.

În oferta Grupului există şi posturi în echipele departamentelor calitate, financiar şi achiziţii. Pentru acestea, sunt necesare preponderent studii tehnice şi economice, experienţă în calitate şi audit furnizori, dar şi competenţe de analiză costuri şi performanţă economică.

În plus de cerinţele specifice domeniului, candidaţii trebuie să cunoască limbile engleză sau franceză. Cele 300 de posturi sunt disponibile în Bucureşti,Titu şi Mioveni.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO