Profesii

Cel mai mare proiect din domeniul sănătăţii din lume va acorda câte 135.000 de euro pentru startup-urile din domeniu

Cel mai mare proiect din domeniul sănătăţii din lume...

Autor: Bianca Ciocotisan

18.04.2018, 16:10 466

Cele trei competiţii (InnoStars Awards, European Health Catapult şi HeadStart Funding) sunt programe de instruire şi de accelerare de business care sprijină companiile sau echipele inovatoare în lansarea propriilor afaceri şi le ghidează în procesul de dezvoltare a afacerilor şi de intrare pe piaţa internaţională.

„Programul competiţional şi de instruire European Health Catapult, având termenul limită de depunere a candidaturilor data de 27 aprilie, se adresează întreprinderilor mici şi foarte mici (<50 de angajaţi), companiilor externalizate (spin-offs) şi startup-urilor deja încadrate în domeniile tehnologie medicală/biotehnologie/sănătate digitală”, precizează comunicatul.

Potrivit iniţiatorilor proiectului, cele mai bune 15 companii pot participa la un bootcamp de 2 zile pentru a-şi dezvolta abilităţile antreprenoriale şi de pitching, primii 9 finalişti regionali primind finanţare non-dilutive (fără emisiune de acţiuni) în valoare de 35.000 de euro. Finaliştii sesiunii de prezentări, care va avea loc în luna noiembrie, vor participa la EIT Health Summit din Londra, unde primii 3 din fiecare categorie vor primi 20.000 de euro, 15.000 de euro şi, respectiv, 10.000 de euro.

„HeadStart Funding, având perioada de depunere a candidaturilor, de asemenea, până la data de 27 aprilie, se adresează companiilor nou înfiinţate şi IMM-urilor care îşi propun dezvoltarea de noi produse şi servicii legate de o viaţă sănătoasă, îmbătrânirea activă şi servicii medicale îmbunătăţite. Programul sprijină candidaţii în parcurgerea etapelor către pătrunderea pe piaţă şi scurtarea timpului necesar introducerii pe piaţă a produselor şi serviciilor inovatoare, ajută la verificarea nevoii/beneficiului produsului/serviciului pentru utilizatori/clienţi/plătitori/parteneri şi creşte posibilitatea de a atrage investiţii private suplimentare”, precizează organizatorii.

La rândul său, programul InnoStars Awards se adresează întreprinderilor mici şi foarte mici, companiilor externalizate (spin-offs) şi startup-urilor din sectoarele de sănătate şi IT care au deja un prototip sau un MVP (minimum viable product), acestea putând să îşi depună candidaturile până la data de 15 mai.

„Candidaţii admişi vor beneficia de consiliere şi cursuri de formare, finanţare non-dilutive în valoare de 8.000 de euro pentru dezvoltarea afacerilor, validarea produselor, elaborarea planurilor de afaceri şi vor avea parte de o experienţă antreprenorială reală în ceea ce priveşte modul de prezentare a afacerii în faţa unui grup de experţi. Echipele care se vor situa pe primele 3 locuri în urma sesiunii de prezentări vor câştiga 60.000 de euro pentru a dezvolta un MVP sau un prototip”, arată comunicatul.

EIT Health oferă şi o gamă largă de cursuri de formare pentru startup-uri.

EIT Health - susţinută de Comitetul European şi Institutul European de Inovare şi Tehnologie (EIT) - este una dintre cele mai mari iniţiative din domeniul sănătăţii din lume. Cu un buget de 2 miliarde de euro în următorul deceniu, EIT Health va investi în mod special în cele mai mari talente antreprenoriale şi minţi creatoare ale Europei, pentru a încuraja dezvoltarea şi comercializarea soluţiilor inteligente de produse şi servicii din sectorul sănătăţii, abordând provocările impuse de schimbările demografice şi îmbătrânirea societăţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO