Profesii

Cele mai căutate profesii de către angajatori anul acesta

Cele mai căutate profesii de către angajatori anul acesta

Autor: Alexandru Nanu

08.06.2014, 14:09 25442

Cele mai căutate profesii în 2014 de către angajatorii din toată lumea sunt cele de lucrător comercial şi de lucrător în cadrul restaurantelor şi hotelurilor, profesii în care se găsesc din ce în ce mai puţini oameni calificaţi, conform unui studiu realizat de compania de recrutare de personal ManpowerGroup.


ManpowerGroup realizează în fiecare an un studiu referitor la deficitul de oameni calificaţi pe piaţa forţei de muncă. Studiul de caz arată  cât de greu le este angajatorilor să găsească oameni calificaţi prentru job-urile disponibile. ManpowerGroup ierarhizează topul celor 10 locuri de muncă în care se găsesc foarte greu angajaţi calificaţi.

45% dintre angajatorii intervievaţi în acest an au raportat un deficit de angajaţi calificaţi, ce a dus la o capacitate redusă a posibilităţii de a onora toate comenzile, în timp ce 37% au raportat că nivelul concurenţei de pe piaţă este redus şi asta i-a ajutat la creşterea nivelului de  productivitate.


În topul listei celor mai căutate calificărid e către angajatori, pentru al cincilea an la rând s-au clasat lucrătorii calificaţi pe domeniul comercial, un grup de profesii, care a început să fie tot mai cerută în fiecare an începând cu 2010.

Următoarele profesii de pe listă sunt cele ale lucrătorilor din restaurante, personalului hotelier şi

Top 10 cele mai căutate calificări de către angajatori în 2014

  1. Lucrători comerciali
  2. Personal pentru restaurante şi hoteluri
  3. Reprezentanţi de vânzări
  4. Profesori
  5. Şoferi
  6. Contabili
  7. Laboranţi
  8. Personal IT
  9. Ingineri
  10. Asistente medicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO