Profesii

Christian von Albrichsfeld, head country Continental România: Mergem în direcţia de a folosi o maşină fără a fi proprietarul acelei maşini

Christian von Albrichsfeld, head country Continental...

Autor: Georgiana Mihalache

29.03.2018, 18:10 398

Tendinţa din piaţa auto urmăreşte folosirea automobilelor împreună cu alte persoane, în contextul în care majoritatea timpului o maşină nu este folosită, susţine Christian von Albrichsfeld, head country Continental România, prezent în cadrul conferinţei ZF Transport, Logistics & Automotive Summit 2018, organizată de Ziarul Financiar.

„Mergem în direcţia de a folosi o maşină, nu neapărat de a fi proprietarul acelei maşini. Trebuie să folosim maşini mai inteligent. O tendinţă este cea de a se conduce singură o maşină. Mergem în direcţia de a folosi o maşină, nu neapărat de a fi proprietarul acelei maşini. În oraşe mari o să avem o tendinţă de a avea maşini pe care să le folosim şi cu alţii. La acea maşină trebuie să schimbăm mai mult”, a spus Christian von Albrichsfeld.

Alte declaraţii ale lui Christian von Albrichsfeld:

„Avem mai mult de 1.000 de oameni care lucrează în direcţia de maşini autonome, 1.000 de oameni care lucrează în direcţii de conectivitate.

Am înfiinţat în 2012 nişte şcoli profesionale pe nivel subuniversitar. Lucrăm de 18 ani cu universităţi. Acolo vedem o deschidere foarte mare şi ne bucurăm că ei au văzut şansă să creştem calitatea şi să aducem tehnologie de vârf şi metode noi în universitate. În Timişoara, Sibiu, Braşov şi Iaşi suntem prezenţi. Am crescut cu 1.500 de oameni anul trecut şi în inginerie cu aproape 700 de oameni.

Avem nevoie de oameni creativi şi România are acest potenţial. Încă văd o abordare veche a inovaţiei. Trebuie să ne uităm care e rezultatul, să producem. Vedem încă de anul trecut că începe o emigrare de oameni care văd că viitorul poate fi mai sustenabil în altă parte decât aici. Ne împiedică foarte mult pentru că noi ne bazăm pe oameni bine pregătiţi, creativi şi trebuie să ţinem această elită în ţară. Acum nişte ani a început şi o întoarcere a oamenilor”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO