Profesii

Cine a fost Paula Iacob, una dintre cele mai controversate avocate de după 1989. I-a apărat pe Nicu Ceauşescu şi pe Gigi Becali

Cine a fost Paula Iacob, una dintre cele mai...
07.10.2015, 13:55 3923

Paula Iacob a devenit cunoscută în România după Revoluţia din 1989, când a devenit avocata lui Nicu Ceauşescu. De asemenea, ea a fost şi avocata lui Gigi Becali, dar s-a implicat şi în acţiunile organizaţiilor pentru drepturile animalelor.

Ea s-a născut pe 20 februarie 1932, în Bucureşti. A urmat cursurile Facultăţii de Drept din Capitală, finalizând studiile la numai 20 de ani. 
 
Ea a început să profeseze ca avocat în 1954, după ce a intrat în Barou. 
 
Paula Iacob şi-a construit notorietatea la începutul anilor '90, când l-a apărat pe Nicu Ceauşescu, fiind avocata acestuia. De asemenea a avut numeroase apariţii publice, apărând multe nume mari din scena românească. 
 
A fost o susţinătoare înflăcărată a drepturilor animalelor, militând public pentru acestea. 
 
În urma ei rămâne o fiică, singurul copil al avocatei. 

Potrivit stirileprotv.ro, ea a fost preşedinte fondator al Federatiei Romane a Asociatiilor, Centrelor si Cluburilor UNESCO. A fost si presedintele Asociatiei Femeilor de Cariera Juridica. 

Avocata Paula Iacob a murit, miercuri, la vârsta de 83 de ani, după o perioadă mai lungă de spitalizare, în urma unor suferinţe mai vechi.

La sfârşitul anului trecut, Paula Iacob a căzut pe stradă şi a suferit o fractură de şold, având nevoie de două intervenţii chirurgicale.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO