Profesii

Cine câştigă, de fapt, de pe urma lipsurilor din sistemul de educaţie?

Cine câştigă, de fapt, de pe urma lipsurilor din...

Autor: Corina Mirea

16.04.2014, 00:06 617
Centru Pregătire BAC, o firmă privată care oferă „meditaţii“ tinerilor pentru examenul de bacalaureat sau cel de admitere la facultate, şi LiveStudies, un dezvoltator local de software, au scos pe piaţă o platformă online dedicată elevilor şi liceenilor care vor să se pregătească suplimentar la mate­matică sau română, de acasă.
 
Practic, aceştia pot face „me­di­taţii“ în timp real la materiile de bacalaureat, interac­ţionând cu profesorul sau alţi colegi, prin intermediul unui calculator conectat la internet, al unei tablete şi al unui software de con­ferinţă (incluse în pachetul cumpărat de utilizator). Proiectul este lansat în contextul în care, în ultimii ani, populaţia elevilor de liceu care au reuşit să treacă de examenul de bacalaureat s-a înjumătăţit, iar părinţii au început să îşi înscrie copiii la meditaţii încă din clasa a zecea sau a unsprezecea pentru a se asigura că aceştia vor lua o notă de trecere şi că nu se vor număra printre cei peste 40.000 de tineri care îşi depun dosarele pentru a obţine ajutor de şomaj după liceu.
 
„În jur de 50% din elevii de liceu nu pro­mo­vează examenul de baca­laureat şi asta se poate transforma oricând într-o problemă socială. Este de datoria noastră să venim în întâmpinarea lor cu noi soluţii care să îi atragă pe elevi şi care să fie la înde­mâna lor în perma­nen­ţă. Tehnologia a devenit o extensie a mâinii pentru generaţia tânără şi astfel de alternative cresc şan­sele ca elevii să înveţe de plăcere şi constant, mate­ria­lele de studiu putând fi încărcate pe smartphone sau tabletă“, spune Lau­renţiu Faur, project mana­ger al platformei online de pregătire a liceenilor BacLive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO