Profesii

Cine este Carmen Roşu, noua şefă a fondurilor europene pe HR

Cine este Carmen Roşu, noua şefă a fondurilor europene pe HR

Foto: Shutterstock

Autor: Adelina Mihai

16.02.2012, 21:17 8592

Funcţia de director general interimar al AMPOSDRU, autoritatea de management care gestionează fondurile europene pentru resurse umane în valoare de 4,25 mld. euro, a fost preluată de Carmen Roşu, 40 de ani, un executiv care lucrează de două săptămâni în structura AMPOSDRU. Ea vine cu o vastă experienţă în managementul fondurilor europene, anterior fiind director în Ministerul Finanţelor, unde s-a ocupat în ultimii şapte ani de gestionearea unui portofoliu de fonduri europene în cuantum de aproape 4 mld. euro, fiind directorul OPCP/ CFCU - Oficiului de Plăţi şi Contractare PHARE.

Din 2001 până în 2005, a fost director adjunct în cadrul aceluiaşi oficiu din minister.

Absolventă a Facultăţii de Finanţe-Bănci din cadrul Academiei de Studii Economice, Carmen Roşu şi-a început cariera ca expert şi coordonator de programe în cadrul Unităţii de Implementare a Programelor Phare pentru Ministerul Finanţelor Publice.

Carmen Ionel, demisă astăzi de premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

Carmen Roşu - CV

Carmel Ionel, care ocupa funcţie de director general al AMPOSDRU din prima parte a anului trecut, a fost demisă astăzi către premierul Mihai Răzvan Ungureanu, pentru "management defectuos".

Primul director general al AMPOSDRU a fost Cristina Iova, demisă în februarie 2010 pentru o rată scăzută a absorbţiei de fonduri europene prin programul POSDRU. Ulterior, autoritatea a fost condusă de Anca Cristina Zevedei, care a fost demisă în luna mai a anului trecut de către premierul Emil Boc, aceasta fiind o decizie "managerială, pentru a asigura transparenţa totală în ancheta derulată în cazul fostului ministru al muncii". La acel moment, ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, a fost implicat într-un scandal al fondurilor europene, după ce presa a descoperit că un ONG care a câştigat finanţare europeană prin POSDRU avea sediul acasă la Botiş, iar cererea de finanţare a fost aprobată la o lună după ce acesta a fost numit în funcţia de ministru. El este anchetat pentru conflict de interese.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO