Profesii

Cine este Cristina Gheorghiţoiu, executivul de 32 de ani care are pe mână cel mai mare site de anunţuri din România, care a luat la începutul anului o decizie strategică. VIDEO

08.01.2016, 17:00 8259

La numai 32 de ani, Cristina Gheorghiţoiu este general manager la Naspers Classifieds Romania, un grup media are deţine cele mai accesate site-uri româneşti, printre care se numără şi platforma OLX.ro, cel mai mare site de anunţuri pe plan local. 

Cristina Gheorghiţoiu a absolvit în anul 2004 Facultatea de Geografie şi Turism în cadrul Universităţii din Bucureşti şi un master în Management şi Marketing în Turism la Academia de Ştiinţe Economice în perioada 2007-2009.

A lucrat ca şi consultant la o agenţie de turism, Travel Group & Calibra Smart Travel, unde a vândut pachete de călătorie clienţilor în funcţie de dorinţele acestora, a coordonat şi rezervat excursii pentru grupuri şi oamenii de afaceri. După ce a încetat colaborarea la agenţia de turism, Gheorghiţoiu s-a reprofilat şi a lucrat pe un post de manager de proiect  la Machteam Soft, o companie online, unde trebuia să dezvolte un serviciu de călătorie pe un site de întâlniri.

După doi ani, Cristina a ocupat postul de account manager în cadrul Metromind Media, iar din 2009 până în 2012 a fost business manager la site-ul caut.ro.

În prezent, Cristina Gheorghiţoiu este general manager la Naspers Classifieds Romania şi conduce afacerea OLX.ro.

OLX.ro, cea mai mare platformă de anunţuri de pe piaţa locală, a introdus luna aceasta, în premieră, plata obligatorie pentru publicarea de anunţuri în categoria auto, o schimbare semnificativă a modelului de business pe care s-a bazat până acum compania, respectiv publicarea gratuită a “mesajelor” comerciale.

Compania făcea bani în schimb din servicii de promovare a anunţurilor.

Preţul minim pentru publicarea unui anunţ în categoria auto a OLX.ro este de 4,8 euro la plata cu cardul online şi de 6 euro la plata prin SMS, iar dacă utilizatorul optează şi pentru promovarea acestuia timp de 30 de zile, atunci costul total ajunge la 16,8 euro la plata cu cardul şi la 18 euro prin SMS, conform datelor generate de platformă la simularea publicării unui anunţ de vânzare pentru un autoturism. În prima etapă a publicării unui anunţ platforma afişează mesajul că tariful porneşte de la 2,8 euro.

Decizia începutului de an în online: OLX.ro, cea mai mare platformă de anunţuri, introduce plata obligatorie pentru categoria auto

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO