Profesii

Cine este Milan Radin, managerul de 41 de ani care gestionează afacerile din România ale nemţilor de la dm

Cine este Milan Radin, managerul de 41 de ani care...

Autor: Cristina Rosca

23.11.2014, 19:21 1265

Milan Radin, directorul general al drogerie market România, a revenit în ţară în 2007 la conducerea operaţiunilor dm, după aproape 20 de ani petrecuţi în ţări ca Austria, Franţa, Bulgaria, Polonia sau Serbia.

Radin s-a născut la Timişoara, Radin a plecat din România la vârsta de 15 ani, cu puţin timp înainte de Revoluţie. După ce a terminat liceul în Austria, şi-a continuat studiile universitare la Strasbourg (Franţa), Plovdiv (Bulgaria), Cieszyn (Polonia) şi a terminat MBA-ul Universităţii Sheffield în Grecia şi Serbia.

După doi ani petrecuţi în Statele Unite ale Americii s-a întors în Austria în 2002 ca area manager pe Europa Centrală şi de Est la Raiffeisen, ocupându-se până în 2004 de finanţare, dezvoltare şi transport în departamentul de comerţ exterior.

 Următorul pas a fost făcut în cadrul drogerie markt ca director executiv pe Serbia până în 2007, când a reuşit să convingă conducerea companiei să intre în România.

Reţeaua germană de magazine de cosmetice şi bunuri de larg consum dm drogerie markt a deschis zece magazine în anul financiar 2013-2014, încheiat în septembrie, şi continuă expansiunea în acelaşi ritm şi în acest an. Germanii au intrat pe piaţa locală în 2007, după ce testaseră modelul de business în Cehia, Ungaria sau Polonia.

Pe piaţa locală reţeaua drogerie markt a intrat cu un magazin în Timişoara, pentru ca ulterior să se extindă în restul ţării. Cu o reţea de 68 de magazine în prezent, dm drogerie markt plănuieşte să continue expansiunea, urmând să atace zona de nord-est a ţării.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO