Profesii

Cine este românul care lucrează pentru preşedinte american de 25 de ani. El a fost project manager pentru turnul din Chicago al miliardarului

Cine este românul care lucrează pentru preşedinte...

Autor: Ştefan Stan

10.06.2017, 12:22 23468

Pentru prima dată, într-un articol din New York Times, apare numele unui Român, Andrew Weiss, care lucrează pentru Doanld Trump de 25 de ani, fiind responsabil cu dezvoltarea proiectelor imobiliare.

New York Times, cel mai influent ziar american, a făcut o descriere detaliată a business-ului organizaţiei lui Donald Trump, care acum este obligat să îl dizolve pentru a nu fi în conflict de interese cu poziţia de preşedinte al Statelor Unite, pe care o va ocupa după 20 ianuarie.
 
Andrew Weiss este un imigrant român care a crescut în Brooklyn, şi a fost angajat imediat după ce a terminat şcoala în 1981, imediat ce Trump începea să se facă cunoscut. După douăzeci şi cinci de ani, după ce a fost alături de Trump în vremuri bune şi vremuri dificile, inclusiv în cadrul eşecului spectaculos al cazinourilor din Atlantic City, Weiss este încă alături de preşedintele SUA, ca vice-preşedinte pentru dezvoltare şi construcţii. 
 
În cercul de apropiaţi ai lui Trump se află atât nume care vin din industrie, persoane care s-au făcut remarcate şi au fost aduse ulterior în organizaţie, cât şi persoane care au început de jos şi au rămas loiale magnatului american. 
 
Unul dintre şefii organizaţiei lui Donald Trump este Matthew Calamari, Chief Operating Officer, care a început de jos, ca bodyguard. El şi-a extins rolul şi a rămas loial şefului său. În urmă cu cinci ani, Matthew Calamari Jr., fiul acestuia, s-a alăturat echipei lui Trump ca paznic. Astăzi, el este directorul de supraveghere. BRian Baudreau, general manager la Trump Itnernational Hotel din Las Vegas, a început ca şofer pentru Trump. 
 
”Tatăl meu recunoaşte talentul în oamnei”, a spus Eric Trump, care îşi aminteşte cum Baudreau îl ducea la şcoală cu maşină. ”Este parte din familie”, a adăugat acesta. 
 
”Pentru a avea succes în această companie, trebuie să ai competenţele necesare, să fii dedicat şi loial”, a spus Alan Garten, avocatul lui Trump. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO