Profesii

Cine sunt acţionarii Elvila şi cine va vinde de mâine acţiuni la bursa românească?

Cine sunt acţionarii Elvila şi cine va vinde de mâine...

Autor: Liviu Popescu

31.01.2018, 17:18 1620

Omul de afaceri Viorel Catarama controlează direct 65% din Elvila, adică un număr de 17,4 milioane de unităţi, pe locul doi fiind Elvila General Consult SRL, cu 19,4%, se arată în prospectul de listare. În acţionariatul companiei se găseşte şi Libra Internet Bank (1,88%), SIF Banat Crişana (0,04%), Societe Generale (1,16%), fondul FOA (administrat de SAI SAFI Invest).

Compania derulează la bursă o listare tehnică fără a derula o ofertă publică iniţială (IPO), precum precedentele listări MedLife (decembrie 2016), Digi (iunie 2017).

Acest lucru înseamnă că Elvila oferă acţionarilor posibilitatea să vândă mai uşor acţiuni dacă vor dori. Practic ei vor arunca în piaţă ordine de vânzare acţiuni pentru a fi ulterior cumpărate de investitori.

Free float-ul companiei, adică acţiunile disponibile spre tranzacţionare, este de 7,46%. Elvila are aproape 2.600 de acţionari.

Producătorul de mobilă Elvila Bucureşti, controlat de antreprenorul Viorel Cataramă, estimează o capitalizare de aproape 15 milioane de euro în contextul în care acţiunile companiei intră joi, 1 februarie, la tranzacţionare pe sistemul alternative AeRO, se arată în prospectul de listare întocmit de brokerul IFB Finwest. Capitalizarea a fost calculată de companie pe baza capitalurilor proprii obţinute de societate la 31 decembrie 2016.

Compania a avut în 2016 afaceri de 52 milioane de lei şi un profit net de aproape un milion de lei, potrivit documentului publicat la bursă. Compania urmează să intre la tranzacţionare cu simbolul ELV.

Vedeţi aici memorandumul de listare al Elvila 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO