Profesii

Clubul restrâns al managerilor români care conduc companii de un miliard de euro

Ionuţ Ardeleanu, 34 de ani, a fost nu­mit director general al Auchan România la sfârşitul lunii octombrie

Ionuţ Ardeleanu, 34 de ani, a fost nu­mit director general al Auchan România la sfârşitul lunii octombrie

Autor: Mihaela Pascari

03.12.2015, 00:08 3670

Ionuţ Ardeleanu, 34 de ani, noul director general al Auchan România, a intrat în clubul select al managerilor români care conduc companii de un miliard de euro pe piaţa locală.

Mariana Gheorghe (OMV Pe­trom), Kinga Daradics (MOL Ro­mânia) sau Virgil Metea (Rom­gaz) au mandate de con­du­ce­re a unor companii cu afaceri de cel puţin un miliard de euro. Lor li s-a alăturat Ionuţ Ardeleanu, noul director general al re­tailerului Auchan România.

Ceilalţi „miliardari în euro“ din eco­­­nomia locală, companii precum Au­to­­­mo­bile Dacia, Rompetrol, Orange, Kauf­land, Carrefour, E.ON sau ENGIE au la conducerea operaţiunilor locale expaţi.

„La nivel de sedii centrale, încă se con­sideră că executivii străini au exper­tiză mai mare faţă de cei români şi ar pu­tea implementa strategia grupului într-un timp mai scurt şi cu rezultate mai bu­ne, întrucât com­paniile consideră că aceş­­tia îşi pot valoriza ex­per­tiza destul de rapid la ni­velul României“, spune Cris­­tina Postolache, mana­ger partner în ca­drul fir­mei cu activităţi în domeniul re­sur­selor umane Big4HR.

WikiZF: Profilul companiei Auchan România

Ionuţ Ardeleanu, 34 de ani, a fost nu­mit director general al Auchan România la sfârşitul lunii octombrie, în urma unui pro­­ces de organizare a reţelei la nivel in­ter­naţional. Executivul român care la 25 de ani era manager de raion al Auchan Ti­­tan, preia frâiele unei orga­nizaţii cu afa­ceri esti­ma­te la un 1 mld. euro în acest an, cu 33 de ma­ga­zine şi 11.000 de angajaţi.

Prin preluarea man­datului de şef al ope­ra­ţiunilor Auchan în Ro­mâ­nia, el devine astfel unul dintre puţinii mana­geri ro­mâ­ni care conduc în România companii cu afaceri de un miliard de euro sau mai mari. Misiunea sa nu va fi uşoară, mai ales că hipermarketurile fran­­cezilor se află pe pierderi de la intra­rea pe piaţa lo­cală, în 2006. Singurul an cu profit a fost 2012.

Ionuţ Ardeleanu a trecut de la po­zi­ţia de manager de raion la condu­ce­rea ma­­gazinului din Timişoara, iar în 2011 a pri­­mit mandatul să gestioneze des­chi­de­rea Auchan Craiova. În 2012 este numit di­rec­tor de ofertă în cadrul depar­ta­men­tu­lui de marketing, iar în 2013 de­vine di­rec­tor regional pe regiunea Sud, având prin­tre responsabilităţi trans­for­marea ma­ga­zi­nelor Real din această re­giune şi con­so­li­darea comerţului Auchan pe peri­metrul său - 12 magazine cu 4.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO