Profesii

Clujenii pot depune proiecte pe diverse domenii, cele mai bune primesc în total 2,25 mil. euro

Clujenii pot depune proiecte pe diverse domenii, cele mai...

Autor: Vasile Magradean

13.06.2018, 14:58 106

Primarul Emil Boc a anunţat miercuri lansarea calendarului pentru procesul de bugetare participativă pe anul 2019, finanţat de Primăria Cluj-Napoca cu suma de 2,25 milioane de euro din bugetul local. 

Boc a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că rezultatele finale ale proiectelor vor fi afişate în 27 noiembrie.

„Am lansat miercuri calendarul procesului de bugetare participativă pentru anul viitor, în cadrul căruia cetăţenii municipiului Cluj-Napoca pot depune proiecte în perioada 16 iulie – 19 august. Până la 1 octombrie, proiectele vor fi analizate de o comisie tehnică din Primărie, urmează două etape de vot online, iar la final vor rămâne 15 proiecte, care urmează să fie finanţate de municipalitate, din bugetul local, cu suma de 2,25 de milioane de euro, similară celei alocate pentru acest an. Rezultatele finale se vor afişa în 27 noiembrie”, a spus Boc.

Acesta a subliniat că în luna iulie va prezenta stadiul implementării proiectelor aferente anului 2018.

„Proiectul Primăriei Cluj-Napoca, de bugetare participativă, lansat anul trecut în premieră naţională, oferă cetăţenilor posibilitatea de a se implica activ în rezolvarea unor probleme ale comunităţii. Iniţiativa noastră s-a dovedit de succes şi a fost preluată de mai multe primării din România”, a precizat Emil Boc.

Primăria Cluj-Napoca a lansat anul trecut primul proces de bugetare participativă online din România, fiind votate 15 proiecte care sunt implementate în acest an, suma maximă alocată fiecăruia fiind de 150.000 de euro. Printre acestea se numără mansardarea unor şcoli, amenajarea spaţiilor publice cu unităţi de colectare inteligentă a gunoiului, închirierea de trotinete electrice, demolarea garajelor şi înlocuirea lor cu parcări şi spaţiu verde, amplasarea de toalete publice, construirea unor noi piste de biciclete, colorarea pereţilor unor unităţi de învăţământ de către artiştii stradali.

Au fost depuse, în total, un număr de 338 de proiecte, din care 126 au fost declarate eligibile, fiind votate, în final, 15 dintre acestea de peste 40.000 de persoane

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO