Profesii

CNIPMMR: Orice creştere salarială trebuie corelată cu performanţele din acel domeniu

CNIPMMR: Orice creştere salarială trebuie corelată cu...

Autor: Simona Tatu

29.05.2017, 11:09 80

Saptamana trecută senatorii au adoptat marţi Legea salarizării unitare, aceasta urmând să fie trimisă către Camera Deputaţilor, care este for decizional. Proiectul de lege a fost votat cu 85 de voturi "pentru", 12 abţineri şi 10 voturi "împotrivă".

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) sunt de părere că aceste creşteri salariale, care urmează să se întample odată cu legea salarizarii, trecuie să fie corelate cu preformanţele din domeniile respective.

"Orice creştere salarială trebuie să fie corelată cu performanţa, altfel nu ne vom putea dezvolta ecomonic şi vom avea inflaţie", a spus Ovidiu Nicolescu, preşedinte onorific CNIPMMR, in cadrul unui eveniment al Consiliului.

În 2016 cheltuielile cu salariile bugetarilor au fost de 57 mld. lei, iar pentru anul în curs sunt estimate la 65 mld. lei.​ Estimările CNIPMMR arată că legea salarizării unitare în sistemul bugetar, cu amendamentele adoptate în Senat, va fi mai mare de 32 miliarde de lei, până în 2020 şi 43 miliarde de lei, până în 2022. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO