Profesii

Concursul de Rezidenţiat are loc, duminică, în şase centre universitare

Concursul de Rezidenţiat are loc, duminică, în şase...

Autor: Otilia Ciocan Serescu, Mediafax

19.11.2017, 08:08 78

„În sesiunea din 2017, absolvenţii universităţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie vor putea concura pe un număr de 3.565 locuri şi posturi pentru medicină, 258 locuri pentru medicină dentară şi 136 locuri şi posturipentru farmacie”, potrivit Ministerului Sănătăţii (MS).

Conform sursei citate, anul acesta, numărul locurilor şi posturilor de la domeniul medicină a fost suplimentat cu 95. Numărul locurilor si posturilor a fost stabilit în funcţie de cifra de şcolarizare, capacitatea de pregătire a centrelor universitare şi solicitările unităţilor sanitare.

„Urez succes mai tinerilor mei colegi care susţint duminică unul dintre cele mai importante exemene din cariera lor. În acelaşi timp, îi asigur că depunem toate eforturile pentru a le crea condiţiile necesare de a profesa în sistemul medical românesc, iar un pas important îl reprezintă modificarea salarizării personalului medical. Începând de anul viitor, medicii rezidenţi vor beneficia de creşteri salariale semnificative, între 151% şi 287% în funcţie de specialitate şi anul de pregătire. De asemenea, toţi rezidenţii vor încasa bursele de rezidenţiat, până la intrarea în vigoare a creşterilor salariale”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Concursul de duminică se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.

Ministerul Sănătăţii a publicat în revista de specialitate Viaţa Medicală şi pe site-ul www.ms.ro, secţiunea Rezidenţiat, toate amănutele privind tematica de concurs, bibliografia aferentă, numărul locurilor şi posturilor, metodologia şi condiţiile de participare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO