Profesii

Fişele de pontaj zilnice, obligatorii din această lună. „Se îngreunează viaţa angajatorilor“

Fişele de pontaj zilnice, obligatorii din această...

Autor: Adelina Mihai, Sorin Pâslaru

25.08.2017, 00:07 170950

O modificare a Codului muncii care a intrat deja în vigoare obligă angajatorii să ţină o fişă de pontaj zilnică pentru toţi salariaţii, în care să se consemneze ora venirii şi ora plecării fiecărui angajat. Măsura creează deja probleme unor angajatori, care nu ştiu cum să „ponteze“ munca angajaţilor care lucrează pe teren sau de acasă.

 „Aceste prevederi nou introduse (deşi au ca scop combaterea muncii nedeclarate) nu ţin cont de realităţile mediului de afaceri şi de flexibilitatea raporturilor de muncă într-un context economic din ce în ce mai complex. (...) Din păcate, modificarea legislativă adusă Codului mun­cii îngreunează viaţa angajatorilor, crescând şi mai mult aspectele birocratice/formaliste în loc să încurajeze fle­xibilitatea raporturilor de muncă în contextul unei rea­li­tăţi ce cere acest lucru“, a spus Mădălina Racoviţan, Tax Part­ner în cadrul firmei de audit şi consultanţă fiscală KPMG.

Ea a mai spus că angajatorii va trebui să investească în sisteme informatice (sisteme check in/check out, pontare electronică etc.) pentru captarea tim­pului de lucru zilnic (inclusiv a orei de începere şi a celei de sfârşit a programului de lucru) ca o alternativă la vechea condică de prezenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO