Profesii

Cosmina Coman, LearningPro: Generaţia millennials pune foarte mult accent pe echilibrul dintre muncă şi viaţa personală

Cosmina Coman, LearningPro: Generaţia millennials pune...

Autor: Alexandra Marcu

20.03.2016, 09:57 1149

Tinerii sunt conştienţi de tendinţa de automatizare din toate nivelurile din piaţa muncii şi simt că este nevoie să îşi dezvolte zona interumană pentru că acest aspect îi va diferenţia în viitorul apropiat. “Ei ştiu că dacă lucrează ca nişte roboţei, pot fi uşor înlocuiţi. Cei din generaţia millennials au atuul creativităţii, nu îşi pun limite şi au mintea deschisă”, a spus Cosmina Coman, LearningPro, o companie de consultanţă şi training, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Aceasta a punctat faptul că tinerii vor să se ţină cont de ei ca persoane distincte şi nu vor să fie trataţi în serie.

Millennials, comparativ cu generaţiile anterioare, pun accent pe viaţa personală, pe echilibrul dintre aceasta şi job şi sunt mai orientaţi către mediul digital, folosesc social media inclusiv la locul de muncă. „Încercările de a închide Facebook-ul la locul de muncă nu sunt productive. Spre exemplu, în domeniul vânzărilor este foarte important să ştii cum vrea acel om să se prezinte în mediul virtual, iar acest lucru te ajută să îţi dai seama care este modalitatea potrivită de abordare.” Coman a observat la angajaţi şi nevoia de dezvoltare a competenţelor digitale complexe, cum să utilizeze social media în vânzări şi lucruri despre internet of things. „Nu mai vor să ştie doar Microsoft, cu PowerPoint şi alte facilităţi, trebuie să mizeze pe ceva mai dificil.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO