Profesii

Criza de specialişti în IT a ajuns la un nivel “acut”. Firmele recrutează studenţi din primul an de facultate

Criza de specialişti în IT a ajuns la un nivel “acut”. Firmele recrutează studenţi din primul an de facultate

Autor: Corina Mirea

12.01.2013, 16:03 4703

Pe piaţa locală a muncii în sectorul IT există în continuare un dezechilibru "acut" între numărul de locuri de muncă oferite de angajatori şi numărul tinerilor care ies de pe băncile facultăţilor de profil, este de părere Răzvan Voica, directorul de resurse umane al iQuest, dezvoltator de soluţii şi servicii personalizate de software cu sediul în Cluj.

Cu toate acestea, o mare parte a studenţilor care urmează în prezent o facultate tehnică doresc să fie ingineri IT. Aproape 14.500 de tineri (peste 10% din totalul licenţiaţilor din sectorul tehnic) sunt înscrişi la cursurile de licenţă în domeniul sistemelor şi al calculatoarelor, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

"Pentru a ameliora această situaţie am decis să lucrăm împreună cu universităţile locale din Cluj, Braşov şi Sibiu, pentru a alinia cât mai bine nivelul de cerinţe din partea clienţilor cu cel al pregătirii tinerilor absolvenţi. De asemenea, din acest an am început să oferim un program de «remote learning» (etapă a programului de internship organizat de companie - n. red.), care îi include chiar şi pe studenţii din anul întâi", adaugă Răzvan Voica.

Oraşul în care compania deţine cel mai mare număr de angajaţi pe plan local este Cluj-Napoca, unde există în prezent 310 salariaţi distribuiţi în două centre de dezvoltare de soft­ware.

Citiţi articolul integral pe zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO