Profesii

Cum a evoluat salariul mediu net din Bucureşti în ultimii doi ani

Cum a evoluat salariul mediu net din Bucureşti în...
14.02.2015, 13:07 2954

Cele mai recente date prezentate de Statistică în Buletinul Statistic Judeţean arată că în Bucureşti au reînceput să crească salariile medii, veniturile din vara anului 2014 fiind cu aproximativ 5% mai mari decât în lunile similare ale anului precedent. Astfel, câştigul salarial mediu din august 2014 a ajuns la 2.334 de lei, faţă de un nivel de 2.206 de lei în august 2013 (plus 5,8%), în timp ce inflaţia este la minime istorice (1,5% pe an), iar cursul leu/euro este destul de stabil.

La nivel local, datele macro arată rezonabil, dar ultima criză ne-a arătat că România nu este imună la cutremurele financiare din Europa şi nu numai. Cu toate acestea, existenţa unui acoperiş deasupra capului este una dintre nevoile primare, iar felul în care acesta este obţinut - prin închiriere, moştenire sau achiziţie - ţine de opţiunile şi posibi­lităţile fiecărui individ în parte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO