Profesii

Cum îţi alegi MBA-ul după acreditare

Cum îţi alegi MBA-ul după acreditare

Autor: Adelina Mihai

16.05.2012, 00:05 1820

Unul din factorii pe care orice candidat care vrea să urmeze cursu­rile unui program local de MBA ar trebui să-i ia în consi­derare la alegerea unui MBA îl reprezintă tipul de acreditări deţinute de un anumit program sau şcoală de afa­ceri. La nivel internaţional, există trei instituţii care oferă cele mai presti­gioase acreditări pentru care şcolile de business con­curează: Asso­cia­tion to Ad­van­ce Col­le­giate Schools of Bu­siness (AACSB), European Qua­lity Im­pro­ve­ment System (EQUIS) şi Asso­cia­tion of MBAs (AMBA). Britanicii de la Open University Business Scho­ol, care oferă un MBA în Ro­­mânia prin parte­nerul CODECS, re­prezintă sin­gura şcoală prezentă pe piaţa lo­cală care are toate cele trei acre­ditări.

"Acreditările oferite de aceste instituţii oferă beneficii atât şco­lilor de business, cât şi studen­ţilor MBA şi companiilor angajatoare. Şcolile câştigă auto­ritate prin alinie­rea la standarde interna­ţio­nale, candidaţii şi studenţii sunt asiguraţi că certi­fi­ca­rea MBA pe care o vor obţine are o valoare ridicată şi recu­nos­cută, iar com­paniile pot angaja profe­sionişti bine pregătiţi care au absolvit un pro­gram la o şcoală de business de renu­me mondial", spune Zoya Zait­seva, regional director Central & Eastern Europe, Central Asia în cadrul QS Quacquarelli Symonds, o companie specializată în educaţie şi studii în străinătate, care organizează anual la Bucureşti un târg de MBA-uri.

Acreditările şi certificările internaţionale deţinute de şco­lile de business asigură vizibilitate şi autoritate la nivel glo­bal, ceea ce atrage inevitabil şi un număr ridicat de candidaţi cali­ficaţi. "Obţinerea acestor acreditări presupune existenţa unor cadre universitare bine pregătite, un sistem administrativ care să exceleze, cercetări şi lucrări de specialitate publicate, parteneriate şi colaborări la nivel internaţional cu diferite instituţii şi mediul corporate", a mai spus Zaitseva.

Citiţi care sunt acreditările pe care le au programele locale de MBA în ediţia electronică a suplimentului "Top MBA 2012", care poate fi descărcată de pe site-ul ZF la adresa: http://www.zf.ro/anuare

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO