Cum poate fi oprit exodul tinerelor talente

11 feb 2016 Autor: Roana Rotaru

Păstrarea tinerilor în ţară este o ecuaţie care implică guvernul, angajatorii, sistemul educaţional şi companiile de recrutare.
 
Exodul tinerilor bine pregătiţi în străinătate, pe salarii de câteva ori mai mari decât în România, este una dintre cele mai mari probleme de pe piaţa muncii, iar România ar trebui să găsească politici publice care să-i convingă pe tineri să-şi construiască o carieră în ţară.
 
„Avem o plajă largă de potenţiale talente în zona de IT şi inginerie, ceea ce constituie un adevărat avantaj pentru România în regiune. Este foarte important însă cum folosim acest potenţial şi cum reu­şim să păs­trăm aceşti tineri în ţa­ră în ur­mă­torii cinci-zece ani“, a declarat Valentin Petrof, preşedintele Manpower Group România, al doilea mare jucător local de pe piaţa de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.02.2016

 
Cuvinte cheie:
exod
, oprire
, tinere
, tineri
, angajatori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide