Profesii

CV-ul „pe hârtie“ s-a demodat. Video CV-ul e noul trend

Video CV-ul trebuie să aibă o durată de maximum cinci minute

Video CV-ul trebuie să aibă o durată de maximum cinci minute

Autor: Corina Mirea

07.07.2015, 00:05 558
Companiile din România au început să dea uitării recrutarea tradiţională, care implică trierea candidaţilor pe baza CV-ului „pe hârtie“, mai ales în contextul în care cei din departamentele de resurse umane ajung să vadă sute şi chiar mii de aplicaţii într-o lună. Prin urmare, video CV-ul a devenit cea mai nouă metodă de recrutare, prin care recruiterii economisesc timp. Totodată, metoda le oferă şi celor care aplică pentru un job şanse mai mari de a obţine locul de muncă pe care şi-l doresc.
 
„Statistic vorbind, aproximativ 92% dintre angajatori acordă, în medie, 102 secunde (aproximativ două minute) unui CV scris. Evaluarea unui document de 2 – 3 pagini al unei persoane cu o experienţă profesională consistentă are însă nevoie de mai mult timp. Prin comparaţie, într-un video CV de 2- 3 minute, candidatul poate include informaţiile-cheie şi, astfel, recruiterul con­sumă mai puţin efort şi resurse decât în cazul citirii“, susţin reprezentanţii firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară APT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO