Profesii

De ce capitalismul ucide căsătoria?

♦ Potrivit datelor INS, în 2017 numărul căsătoriilor a fost de 142.613, în comparaţie cu 192.652 în 1990.

♦ Potrivit datelor INS, în 2017 numărul căsătoriilor a fost de 142.613, în comparaţie cu 192.652 în 1990.

Autor: Ioana Matei

07.08.2018, 00:05 985

Aflaţi răspunsurile în cel mai recent număr al revistei Business Magazin.

„Capitalismul ucide căsătoria?” - este întrebarea analizată în cel mai recent articol de copertă al noii ediţii Business MAGAZIN. Realitatea zilei de astăzi - fie că vorbim despre carieră, eco­nomie, modul de gândire al mille­n­nialilor, tehnologie - îndepărtează tot mai mult noile generaţii de ideea căsă­toriei, aspect demonstrat de statistici.

Potrivit datelor INS, în 2017 numărul căsătoriilor a fost de 142.613, în comparaţie cu 192.652 în 1990.

În acelaşi interval de timp, vârsta medie la care se căsătoresc tinerii a crescut cu peste şase ani. Astfel, dacă în urmă cu aproape trei decenii, bărbaţii alegeau să se căsătorească în medie la 25 de ani şi femeile la 22, astăzi bărbaţii se căsă­toresc la 31,5 ani şi la 28,5 ani, femeile. Care este impactul acestui fe­no­men asupra aspectelor demo­grafice, economice şi sociale ale unei ţări? Aflaţi în noua ediţie a revistei Business MAGAZIN. UniCredit, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa Centrală şi de Est (ECE) este în grafic cu strategia aleasă, Transform 2019. Care sunt rezultatele, ce rol are creşterea nive­lului de automatizare şi care este valoarea investiţiilor finanţatorului paneuropean în această direcţie, povesteşte Gianni Franco, general manager al grupului UniCredit.

Abilităţile tehnice, anii de expe­rienţă şi diplomele obţinute nu sunt, de cele mai multe ori, suficiente pentru un parcurs profesional excep­ţional. Care este motivul pentru care unele persoane au mai mult succes la locul de muncă decât altele?

Imagine Cup este una dintre cele mai mari competiţii de tehnologie pen­tru studenţi din lume, care atrage la start în fiecare an aproape 40.000 de ti­neri ambiţioşi.

Anul acesta, la finala desfăşurată în campusul Microsoft din Redmond, Washington, a participat şi o echipă formată din trei studenţi timişoreni. Ce i-a adus aici şi care sunt planurile lor în continuare?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO