Profesii

Dezastrul din sănătate. Deficit de 100 de medici la spitalul din Drobeta-Turnu Severin

Dezastrul din sănătate. Deficit de 100 de medici la...

Autor: Georgiana Mihalache

05.12.2016, 00:07 801

Spitalul judeţean din Drobeta-Turnu Severin are un deficit de 94 de medici, iar specializările medicale afectate de lipsa specialiştilor sunt cele de pediatrie, oncologie, medicină de urgenţă, psihiatrie, ATI (anestezie şi terapie intensivă - n. red.). În total, 191 de medici lucrează în spitalul judeţean din Mehedinţi, o unitate cu circa 1.000 de paturi.

„Oamenii pleacă în spitale mai dotate şi în spitale unde doctorii sunt respectaţi. Nu ai ce să cauţi într-un spital fără dotări. În spitalul judeţean din Turnu Severin nu este con­fort din punctul de vedere al aparaturii. (...) Apoi sunt  şi salariile“, a spus Cristian Jianu, medic primar cardiolog şi purtătorul de cuvânt al spitalului judeţean din Mehedinţi.

Situaţia din Mehedinţi nu este însă singulară. Şi spitalul judeţean de urgenţă din Piteşti, judeţul Argeş, are un deficit de 60 de medici, o cifră care reprezintă 23% din totalul medicilor care ar trebui să lucreze în cadrul unităţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO