Profesii

„Din păcate, puţine companii din România le oferă angajaţilor acţiuni sau participare la profit“

Iuliana Negoiţă, senior asso­ciate în cadrul casei de avocatură  Zamfirescu Racoţi & Partners

Iuliana Negoiţă, senior asso­ciate în cadrul casei de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners

Autor: Adelina Mihai

18.05.2015, 00:06 885
Companiile din România sunt cu mult în urma societăţilor din străinătate, care le oferă anga­jaţilor cu performanţe o serie de beneficii prin care aceştia par­ticipă activ la viaţa societăţii, a spus Iuliana Negoiţă, senior asso­ciate în cadrul casei de avocatură  Zamfirescu Racoţi & Partners, prezentă la ZF HR Conference 2015.
 
„Planurile de opţiuni pentru acţiuni oferite angajaţilor şi participarea salariaţilor la profitul societăţii sunt două beneficii pe care companiile le pot oferi pentru a-şi ţine motivaţi angajaţii valoroşi. Această participare la viaţa societăţii nu poate să fie decât benefică, pentru că doar sentimentul că eforturile lor sunt conjugate, că firma va prospera şi implicit veniturile lor vor creşte va determina o implicare mai mare din partea angajaţilor şi o mai mare asumare a obiectivelor“, a spus Iuliana Negoiţă.
 
În ceea ce priveşte moda­lităţile prin care angajatorii le pot oferi angajaţilor acţiuni în cadrul companiei, Iuliana Negoiţă spune că reglementările sunt foarte puţine în acest sens.
 
„Dat fiind că acest beneficiu este gândit pentru societăţile admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată, managerii din companiile care nu sunt listate
 
s-au întrebat dacă ei pot să acorde astfel de beneficii. Din punctul meu de vedere, eu cred că este posibil, fiindcă nu există niciun impediment legal. Dar nu prea se întâmplă asta în România. În plus, acolo unde se acordă acţiuni angajaţilor, beneficiarii sunt cei din echipa de management“, a mai spus Iuliana Negoiţă.
 
 
Urmăriţi pe www.zfcorporate.ro/Profesii prezentarea în format video a Iulianei Negoiţă, dar şi cele mai importante înregistrări video realizate în cadrul ZF HR Conference 2015.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO