Profesii

Directorul general adjunct al BRD a plecat din funcţie

Directorul general adjunct al BRD a plecat din funcţie

Autor: Ştefan Stan

03.10.2017, 12:36 621

Didier Luc Marie Dominique Colin, director general adjunct al BRD SocGen, va pleca din cadrul companiei, în condiţiile în care a fost numit membru în Consiliul de Supraveghere şi Director Executiv Senior, responsabil de administrarea riscurilor, în cadrul Komercni Banka. 

Didier Luc Marie Dominique Colin a preluat funcţia de director general adjunct al BRD - Groupe Societe Generale în iunie 2013, fiind totodată membru în Comitetul de Direcţie şi coordonator al departamentului Control Central al Riscurilor. 

BRD-SocGen, a treia cea mai mare bancă locală după active, a înregistrat în prima jumătate a acestui an un profit net de 750 mi­lioane de lei, de aproa­pe două ori mai mare decât câştigul rapor­tat în ace­eaşi perioadă a anului trecut.

Câştigul bun rapor­tat de BRD este în mare par­te rezultatul elibe­ră­rii unor provizioane în valoa­re de 270 milioane de lei ca urmare a recu­noaş­terii unor despăgubiri din asi­gu­rări, recuperări  din por­tofoliul corporate ne­perfor­mant şi câşti­gului din vânzarea de por­to­folii de credite ne­per­for­mante. În con­diţiile în care se exclude im­pac­tul eli­berării de provizioane, profitul BRD din primul semestru din acest an este cu circa 26% mai mare decât câştigul ra­portat în aceeaşi pe­rioadă a anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO