Profesii

Directorul producătorului de mobilă Simex din Sălaj, Dumitru Blaga, a fost ales vicepreşedinte al APMR

Directorul producătorului de mobilă Simex din Sălaj,...

Autor: Ziarul Financiar

17.09.2019, 17:19 558

Directorul producătorului de mobilă Simex din Sălaj, Dumitru Blaga, a fost ales vicepreşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR). El vine cu o experienţă de 33 de ani în industria lemnului, în care activează din 1986.

Brandul internaţional de mobilă Simex s-a născut acum 70 de ani, în 1947.

România rămâne una din ţările europene cu o puternică tradiţie în industria prelucrării lemnului, fapt demonstrat de creşterea în ascensiune a exporturilor din acest sector. Mobilă Simex este apreciată la nivel mondial, spre exemplu, în viziunea cumpărătorului de mobilă din spaţiul ex-URSS brandul Simex este „mercedesul românesc”, spun printr-un comunicat reprezentanţii companiei.

APMR – o prezenţă dinamică în economia naţională, este persoană juridică română de drept privat, înfiinţată în anul 1992, fără caracter politic şi fără scop patrimonial, neguvernamentală, autonomă, funcţionând ca organizaţie profesională şi patronală a producătorilor de mobilă şi produse din lemn, precum şi a agenţilor economici care cooperează la realizarea acestora (producători de materii prime, de produse stratificate din lemn şi de materiale auxiliare pentru mobilă, producători / furnizori de utilaje sau piese de schimb pentru fabricarea mobilei, etc), comercianţi de mobilă, unităţi de cercetare-proiectare şi de învăţământ în domeniu.

„Exportul este cel mai important factor de creştere economică, de aceea, trebuie să fim agresivi pentru promovarea exportului, să venim cu programe noi, soluţii noi şi să fim inventivi”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO