Profesii

Doar unu din cinci absolvenţi de facultate câştigă peste 350 de euro de la primul job

Doar unu din cinci absolvenţi de facultate câştigă...

Autor: Corina Mirea

22.07.2014, 18:37 624

Mai puţin de 20% din tinerii care au absolvit o facultate în ultimii ani au reuşit ca la primul loc de muncă să fie recrutaţi pe salarii mai mari de 350 de euro net pe lună, echivalentul a circa 1.500 de lei, sub nivelul salariului mediu net pe economie, arată un studiu realizat recent de platforma de recrutare online Hipo.ro, pe un eşantion de aproximativ 2.000 de absolvenţi de studii superioare.

Cei mai mulţi dintre ei (aproape 40%) se angajează la începutul carierei pe salarii cuprinse între 150 şi 250 de euro ne pe lună, pentru un job full-time, dat fiind faptul că majoritatea nu au experienţă pe piaţa muncii. De altfel, studiul realizat de Hipo.ro, care până pe 15 august organizează un târg virtual de cariere pentru absolvenţi, arată că peste 40% din cei care au absolvit o facultate fie nu au acumulat nici un fel de experienţă profesională cât timp au studiat, fie s-au implicat în stagii de practică (obligatorii în facultate) sau programe de internship care au durat mai puţin de trei luni (organizate, în general, pe timpul verii).

În astfel de condiţii, obţinerea acceptului din partea angajatorilor poate să dureze şi câteva luni. Spre exemplu, doi din cinci absolvenţi de facultate a fost nevoit să-şi trimită CV-ul la o companie sau să aplice pentru un job de peste 40 de ori până să obţină un prim loc de muncă.

Studiul realizat de Hipo.ro, platforma de recrutare online a firmei de consultanţă în domeniul resurselor umane Catalyst Solutions, a fost realizat în luna mai a acestui an pe un eşantion de 2.059 de candidaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO