Profesii

Doar unu din trei angajaţi îi cere angajatorului să-l trimită la programe de dezvoltare

Doar unu din trei angajaţi îi cere angajatorului să-l...

Autor: Roxana Rosu

17.11.2016, 07:00 490
Salariaţii români nu sunt obişnuiţi să ceară programe de dezvoltare, mai mult de 40% dintre angajaţi considerând că managerul este cel care ar trebui să ceară un astfel de program pentru un subordonat, iar 16% dintre angajaţii participanţi au indicat persoana din departamentul de resurse umane drept responsabilă pentru această iniţiativă, mai degrabă decât şeful direct, arată rezultatele unei cercetări realizate de Ascendis.
 
Doar 30% au ales să răspundă că angajatul însuşi ar trebui să solicite implicarea într-un program de dezvoltare.
 
„În mod normal, persoana care are nevoie de coaching ar trebui să semnaleze această nevoie, indiferent de nivelul pe care îl are în ierarhia organizaţiei. Rezultatele sondajului sunt totuşi explicabile prin prisma faptului că, în România, oamenii au un nivel de asertivitate mai scăzut decât în alte ţări şi, din acest motiv, nu formulează cereri explicite pentru satisfacerea propriilor nevoi. Practic, ei nu «îndrăznesc» să ceară, ci se aşteaptă ca managerul direct să sesizeze şi să propună o astfel de soluţie“, a spus Andreea Popa, trainer şi master coach Ascendis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO