Doina Ionescu, numită director pe Europa, Orientul Mijlociu şi Africa al grupului farmaceutic Merck

14 sep 2017 Autor: Dan Straut

Românca Doina Ionescu este noul Head of Commercial Operations pentru regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) la grupul farmaceutic Merck, după ce în noiembrie 2015 fusese numită Manager Merck pe Europa Centrală şi de Est.

Merck, companie de familie fondată în 1668, este cel mai vechi producător de medicamente şi produse chimice din lume. În afară de produse chimice şi echipamente de laborator, Merck fabrică şi cristale lichide utilizate la ecranele plate destinate televizoarelor.

Compania farmaceutică germană a obţinut, în august, acordul Comisiei Europene pentru medicamentul Mavenclad, destinat tratării sclerozei multiple, şi intenţionează să ceară acordul autorităţilor de reglementare din alte regiuni ale globului, inclusiv din Statele Unite. Merck este şi producătorul cunoscutului medicament pentru bebeluşi Vigantol.

Doina Ionescu, fizician, deţine cinci brevete de invenţie şi a lansat filiala românească a grupului Merck, după care a urcat până în vârful ierarhiei europene.

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
FARMA
, DOINA IONESCU
, MERCK
, grup
, africa
, europa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide