Profesii

Donald Trump, atac dur la adresa Amazon: Plăteşte foarte puţine sau chiar deloc. Foloseşte serviciile poştare americane pe post de „băiat de livrări”

Donald Trump, atac dur la adresa Amazon: Plăteşte...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

29.03.2018, 16:55 183

„Mi-am exprimat preocupările privind Amazon cu mult înainte de alegeri. Spre deosebire de alţi retaileri, aceştia plătesc impozite mici sau chiar deloc guvernelor de stat şi locale, folosesc sistemul nostru poştal ca băiat de livrări (provocând pierderi extraordinare pentru SUA) şi scot sute de retaileri de pe piaţă”, a precizat Donald Trump într-un mesaj pe Twitter.

Cotaţia Amazon a scăzut puternic în ultimele zile, generând pierderi de peste 53 de miliarde de dolari, după ce jurnalistul Jonathan Swan a relatat că preşedintele Donald Trump ar fi discutat în privat despre schimbarea tratamentului fiscal al firmei, pentru a ajuta întreprinderile mici.

Valoarea acţiunilor companiei Amazon a avut, la un moment dat în cursul zilei de miercuri, o scădere de până la 7,4%, până la nivelul de 1.386,17 dolari, grupul de retail online ajungând la valoarea de piaţă de circa 681 de miliarde de dolari, cu o pierdere de 53,6 miliarde de dolari, relatează agenţia Reuters. Aceasta este cea mai mare scădere înregistrată de Amazon din 29 ianuarie 2016 până în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO