Profesii

Donald Trump îşi trimite solii în Uniunea Europeană să rezolve disputele comerciale. Donald Trump: Ne vom întâlni în curând cu Uniunea Europeană

Donald Trump îşi trimite solii în Uniunea Europeană...

Autor: Tudor Ionescu, Mediafax

03.07.2018, 15:44 121

Administraţia americană se va întâlni cu oficialii Uniunii Europene pentru a discuta cu privire la disputele de natură comercială, a anunţat preşedintele american Donald Trump, la o întrevedere cu prim-ministrul olandez Mark Rutte, relatează Reuters.

„Ne vom întâlni în curând cu Uniunea Europeană. Vor să vadă dacă putem aranja ceva şi asta va fi un lucru bun, şi dacă vom stabili ceva, va fi ceva pozitiv, şi dacă nu, va fi de asemenea pozitiv pentru că va trebui să ne gândim la acele maşini care vin aici, şi vom face ceva, nu?”, a spus liderul de la Casa Albă.

Declaraţia lui Donald Trump a venit în contextul avertismentelor Uniunii Europeane cu privire la implementarea unor contramăsuri în valoare de 294 de miliarde de dolari pe exporturile americane, în situaţia în care SUA va impune taxe vamale pe maşinile şi piesele auto europene.

Asta după ce, în urmă cu două săptămâni, Comisarul European pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, declarase pentru Reuters că Uniunea Europeană este gata să negocieze cu Statele Unite pentru a rezolva problemele de natură economică iniţiate de decizia Washinton-ului de a impune taxe vamale.

Preşedintele american nu a lăsat neatins nici subiectul ieşirii Statelor Unite din Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), reluând o parte a lucrurilor spuse în zilele anterioare.

„OMC a tratat Statele Unite foarte, foarte rău şi sper că îşi vor schimba atitudinea”, a declarat Donald Trump. „Statele Unite au un mare dezavantaj cu OMC. Nu plănuim nimic deocamdată, dar dacă nu ne tratează corespunzător, vom face ceva”, a mai adăugat preşedintele american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO