Profesii

Drama viitorului începe de acasă: Deficitul de meseriaşi este creat de părinţii care nu îşi îndrumă copiii spre licee în funcţie de cunoştinţele şi abilităţile pe care le deţin

Drama viitorului începe de acasă: Deficitul de...

Autor: Mihaela Pascari

30.05.2017, 18:50 424

Lipsa acută de meseriaşi din piaţa muncii ar putea fi stopată dacă părinţii ar fi „realişti“ şi şi-ar îndruma copiii să meargă la liceele care li se potrivesc în funcţie de cunoştinţele pe care le acumulează în şcoală, dar şi de abilităţile pe care le deţin.

„Majoritatea copiilor sunt orientaţi spre licee teoretice, spre specializări precum sunt ştiinţele sociale deoarece acolo nu dau bacalaureatul la matematică. Părinţii îi îndrumă să meargă la astfel de licee, iar un părinte îşi vede mereu copilul cel mai frumos şi cel mai deştept, însă unii copii nu sunt capabili“, a spus Cristina Stan, profesoară de biologie în cadrul Liceului Tehnologic „Dimitrie Gusti“ din Capitală.

În opinia reprezentantei Liceului “Dimitrie Gusti“, liceu care pe lângă clase cu specializări precum ştiinţele naturii sau ştiinţe sociale, caută tineri pentru a-i pregăti ca mecanici-lăcătuşi, spune că tendinţa tinerilor de a evita şcolile profesionale şi a merge cu orice preţ la un liceu teoretic se reflectă şi în rezultatele de la bacalaureat, care sunt an de an tot mai slabe. „Merg la licee teoretice, chiar dacă sunt foarte slab pregătiţi, apoi ne întrebăm de unde vin rezultatele slabe la examenul de bacalaureat“, a continuat Cristina Stan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO